top of page

B i o g r a p h y

Inicialment pianista, Sirah Martínez Alvarez es consacra a la composició des del 2007; obté la llicència a l’Esmuc amb Christophe Havel qui desperta el seu interès pel timbre i la música electroacústica. Durant aquests anys, també descobreix el seu interès per la dansa i fa diversos projectes en col·laboració amb la coreògrafa Mizar Martínez.

En 2010 marxa a París en el marc d'un Erasmus a estudiar amb Edith Canat de Chizy i Denis Dufour i completa els seus estudis amb un Master en composició al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de Lyon (Cnsmd de Lyon) amb Robert Pascal i Michele Tadini. Allà, té l’ocasió de treballar amb la captació de moviment en el marc del "Collectif Scène/Recherche” en residència al CNN de Rillieux-la-Pape, i obté el premi de la Fundació Salabert per la seva obra GERNIKA i el seu treball sobre l'idea de gest en l’art.

Després d’acabar els seus estudis ha estat convidada en dues ocasions a l’Académie Opus XXI i en residència al Grame per treballar l’elèctronica de dos projectes diferents.
En aquests anys ha tingut l’ocasió de treballar amb ensembles i artistes de diferents dominis artístics com les coreògrafes Anne Martin i Mizar Martínez, l’artista visual i coreograf Jérémy Tran, els directors Fabrice Pierre, Jean Geoffroy, Claire Levacher, Rut Schereiner, Mariana Delgadillo i Jorge Nicolás Manrique, o els ensembles KNM de Berlin, l’Instant Donné, l’Ensemble Alkymia, l’Ensemble Effusions, el Consort Brouillamini, Frames Percussion o el Trio Polycordes-Ensemble Hope entre altres.

Ha rebut encàrrecs de l’Académie Opus XXI, el PESM de Bourgogne, Radio France, L’Auditori de Barcelona, l’Ensemble Effusions, Zone(s) de combat i del Trio Polycordes. Les seves obres han estat tocades en festivals com el Festival de Bregenz, Sampler Sèries, Jornadas de Música Contemporánea Española de Zaragoza, Festival de Encuentros sonoros de Sevilla, Festival de Música Contemporánea de La Rioja, Les Rendez-vous de Musique Ancienne o l'Atelier Lyrique de Tourcoing, i en països com Espanya, França, Àustria i Alemanya.

Actualment, treballa sobre un nou projecte, una microòpera pel festival Òh!pera del Gran Teatre del Liceu.

bottom of page